Tobias Jakobsson

Tobias Jakobsson

CloudOps – Team Dev

Jag bygger CI/CD-pipelines och Kuberneteskluster i team Dev. Det som får mig att trivas på jobbet är när vi samarbetar, löser saker tillsammans och fortsätter att göra våra kunder nöjda

Min arbetslivserfarenhet inrymmer rollen som utvecklare, systemadministration av den gamla skolan, arkitektur och förstås även futuristiska byggen uppe bland molnen, med allt vad det innebär. Jag har tack vare detta utvecklat en förmåga att kunna se saker ur väldigt många olika perspektiv och inriktningar. Det jag lärt mig är att lösningar kommer och går, men att det mesta faktiskt utvecklas till det bättre hela tiden.

För mig är det angeläget att hålla mig à jour med allt som händer inom branschen och då jag är genuint intresserad av att bygga lösningar här i Sverige, så är open source en viktig del av det. Linux Foundation (LF) och Cloud Native Computing Foundation (CNCF) är två viktiga hörnstenar som möjliggör detta, och Elastx är aktiv i båda. Därtill är jag community member privat i LF, då jag tror på ett inkluderande klimat där mångfald uppmuntras.

Utöver arbetet nördar jag även ner mig i saker på fritiden, såsom att skapa elektronisk musik på olika sätt, science fiction-filmer och digiscoping. Därtill blir det mycket facklitteratur och research, då jag kontinuerligt vill bli bättre på alla mina intressen. Jag rekommenderar den klassiska boken, som kommit i ny utgåva: The Pragmatic Programmer: Your Journey To Mastery, 20th Anniversary Edition (2nd Edition) av David Thomas och Andrew Hunt. Läs den!

tobias.jakobsson@elastx.se

Jobbar du redan på Elastx?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@elastx.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor